HÍREK & ESEMÉNYEK

Blog

Tudnivalók a CSOK Plusz igényléséhez

2023. november 30-án megjelent a családok otthonteremtését támogató kedvezményes CSOK Plusz hitelprogramról szóló 518/2023. (XI. 30.) Korm. rendelet. Az alábbi cikkben összefoglaljuk Önöknek a legfontosabb tudnivalókat a CSOK Plusz igényléséhez.

TARTÁSI VAGY ÖRÖKLÉSI SZERZŐDÉS?

TARTÁSI VAGY ÖRÖKLÉSI SZERZŐDÉS?

Visszatérő dilemmája az idős koruk vagy betegségük miatt támaszra szoruló ügyfeleknek, hogy gondozásukról, eltartásukról hogyan rendelkezhetnek megnyugtató módon. Sokan kötnek tartási vagy öröklési szerződést ennek megoldására. Célszerű, ha a felek a szerződésben előre, részletesen rögzítik, hogy mit várnak el a másik féltől. Jelen cikkünk segít tisztázni, hogy mi a különbség az egyes szerződéstípusok között.

 

ELŐZETES BIZONYÍTÁSI ELJÁRÁS

Az építőiparban gyakori a hibás vagy késedelmes teljesítés, illetve a szavatossági probléma, amely vitát, valamint - egyezség hiányában - gyakran hosszadalmas és költséges pereskedést jelent. A közjegyzők fontos szerepet játszhatnak abban, hogy egy építőipari vitában per nélkül egyezzenek meg a felek. Előzetes bizonyítás keretében a közjegyző elvégezheti mindazon bizonyítási eljárásokat, amelyeket a bíróság is, azaz tanúkat hallgathat meg, szemlét tarthat, okiratot tekinthet meg, vagy igazságügyi szakértőt rendelhet ki.

 

MIT TARTALMAZZON EGY FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS?

MIT TARTALMAZZON EGY FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS?

A fizetési felszólítás sajnos sok vállalkozás számára nem ismeretlen. Ennek oka, hogy a számlákat sajnos nem mindig és nem mindenki fizeti ki a számlán feltüntetett határidőben. Mire érdemes figyelni a felszólítások esetén?
 

 

VISSZAÉLÉS-BEJELENTÉSI RENDSZER

A Magyar Közlönyben a minap kihirdetett, 2023. évi XXV. törvény értelében valamennyi 50 főt meghaladó vállalkozás köteles lesz 2023. december 17. napjától visszaélés-bejelentési rendszert alkalmazni. A minimum 250 főt foglalkoztató munkáltatóknak a törvény kihirdetésétől számított 60 nap elteltével már rendelkezniük kell bejelentési rendszerrel.

Image
Irodnánk 2005 óta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja

ELÉRHETŐSÉGEK

+ 36 20 266 2988
iroda@drremenyi.hu
1132 Budapest, Csanády utca 18.